fbpx
Välinehuollon työ on potilaalle näkymätöntä, mutta kriittisen tärkeää
16397
post-template-default,single,single-post,postid-16397,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Välinehuollon työ on potilaalle näkymätöntä, mutta kriittisen tärkeää

Välinehuollon työ on potilaalle näkymätöntä, mutta kriittisen tärkeää

Jokainen hammaslääkärissä käynyt tietää, minkälainen määrä hoitohuoneesta löytyy erilaisia instrumentteja eri toimenpiteitä varten. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi niiden puhtaustasoa, saati kyseenalaistaneeksi sitä. Hammashuollon instrumenttien ja välineiden puhtaus on potilaalle useimmiten itsestään selvä asia, vaikka sen takaaminen vaatii todellisuudessa runsaasti työtä ja asiantuntemusta.

Korkea hygienia on äärimmäisen tärkeää potilasturvallisuuden takaamiseksi

Korkea hygienia hammashoitotilanteessa on ehdoton toiminnan edellytys, jota moni potilas ei tule ajatelleeksi. Se on kriittisen tärkeää, jotta sekä potilaan että hoitohenkilökunnan terveys voidaan taata. Potilas tulee voida hoitaa poikkeuksetta turvallisesti myös esimerkiksi silloin, kun potilaalla tai hoitavalla henkilöllä on tiedossa oleva tai oireeton infektiotauti.

Miten instrumenttien hygienia taataan?

Instrumenttien ja välineiden puhtaus on edellytys desinfektiolle, steriloinnille ja potilasturvallisuudelle. Hoitohenkilökunnan käyttämien välineiden puhtaudesta ja toimintakelpoisuudesta vastaa välinehuolto, joka voidaan toteuttaa joko sisäisesti tai ulkoistettuna palveluna.

Suomen Välinehuollon palveluprosessissa kuljetuslaatikot toimitetaan asiakkaalle. Yritys vastaa myös niiden huollosta sekä kuljetusten sujuvuudesta. Asiakkaan tehtäväksi jää laittaa likaiset välineet käytön jälkeen kuljetuslaatikkoon ja suihkauttaa instrumenttien päälle suojageeliä, joka estää bakteerien lisääntymisen ja lian kuivumisen kiinni instrumentteihin kuljetuksen aikana.

Likaiset instrumentit noudetaan ja kuljetetaan Suomen Välinehuollon välinehuoltokeskukseen, jossa ne saavat tilausta koskevan seurantatunnuksen. Tunnuksen avulla välineiden etenemistä voidaan seurata ja myöhemmin jäljittää koko prosessin ajalta. Jokainen saapunut instrumentti luetellaan ääniohjausjärjestelmään tilauslomakkeeksi.

Instrumentit pestään, desinfioidaan, kuivataan, tarkastetaan, pakataan ja steriloidaan tarpeen mukaan. Suomen Välinehuollolla hammaskivi-instrumenttien teroitus sisältyy aina palvelukokonaisuuteen.

Suomen Välinehuolto toteuttaa välinehuollon ketterästi ja monipuolisesti

Suomen Välinehuolto tarjoaa välinehuollon palveluita yksityisille hammaslääkäriklinikoille ja julkiselle suun terveydenhoidolle ja hammashuollolle. Välinehuollon prosessi sujuu kauttamme ketterästi ja joustavasti, ja tavallisesti toimitamme huolletut instrumentit asiakkaalle jo seuraavaksi päiväksi. Lisäksi huolehdimme instrumenttien seurannasta koko palveluprosessin ajan.

Palvelu räätälöidään asiakkaalle aina yksilöllisten tarpeiden mukaan, ja autamme asiakasta myös esimerkiksi instrumenttien määrää tai settikokoonpanoja koskevissa kysymyksissä. Tutustu tarjoamaamme hammashuollon välinehuoltoon ja pyydä tarjous!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.