fbpx
Uusi välinehuoltokeskus Tampereelle! - Suomen Välinehuolto
16876
post-template-default,single,single-post,postid-16876,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Uusi välinehuoltokeskus Tampereelle!

Uusi välinehuoltokeskus Tampereelle!

Toimitusjohtaja Taru Mattila on innoissaan rakenteilla olevasta Tampereen toimipisteestä, joka on entistä paremmin lähialueiden terveydenhuollon toimijoiden saavutettavissa. 

Suomen Välinehuolto on tuottanut välinehuoltopalveluja jo vuodesta 2008. Välinehuoltopalvelua on ollut alusta asti saatavilla koko maan laajuisesti, mutta nopeuttaakseen logistiikkaa entisestään Suomen Välinehuolto jatkaa välinehuollon palveluverkostonsa kehittämistä liittämällä Helsingin ja Kaarinan toimipisteiden joukkoon uuden tulokkaan: Tampereen toimipisteen!

Mitä on luvassa?
Uusia tuotantotiloja ollaan parhaillaan rakentamassa Tampereen Nekalassa, joka hyvän maantieteellisen saavutettavuutensa johdosta tulee toimimaan erinomaisena vahvistuksena Suomen Välinehuollon palveluverkostossa. Uuden toimipisteen tilasuunnitteluun on osallistunut aktiivisesti alan parhaat asiantuntijat: omat välinehuoltajamme!

”Välinehuoltajat ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita, joten tilasuunnittelussa on lähdetty liikkeelle todellisista tarpeista ja toimintalähtöisesti siten, että tilaratkaisut mahdollistavat prosessien sujuvuuden. Koko henkilökunta on ollut mukana suunnittelemassa jo siinä vaiheessa, kun ensimmäisiä pohjapiirustuksia on ryhdytty hahmottelemaan”, toteaa Mattila.

Rakennustyöt tulevissa tuotantotiloissa ovat jo hyvässä vauhdissa ja etenevät suunnitellusti. Välinehuoltotoiminta Tampereella käynnistyy näillä näkymin jo syksyllä 2022. 

Käytettävissä on ollut yli 1000 neliötä tyhjää tilaa rakennettavaksi. Koska mitään pysyviä toteutusta rajaavia rakenteita ei kiinteistössä ollut ennalta, on toimipiste voitu suunnitella täysin välinehuollon tarpeita ajatellen. Suomen Välinehuollolla on vuosien varrella ehtinyt syntyä selkeä kuva välinehuollon ja toimivan välinehuoltokeskuksen hyvistä käytänteistä. Tilasuunnittelun lisäksi laitehankintoja ja -asennuksia tehdään kokemuksen mukanaan tuomalla varmuudella. Laitevalintoihin on vaikuttanut käytännön tuoman kokemuksen lisäksi laitteiden riittävä huoltovarmuus ja varaosien saatavuus.

Tuotantotilojen pintojen viimeistelyn jälkeen laiteasennukset ovat seuraava keskeinen työvaihe uusien tilojen rakentamisessa. Kuvassa näkyvään tilaan tullaan asentamaan pesu- ja desinfiointikoneet. 

Miksi juuri Tampere?
”Tampereella on keskeinen sijainti toimintakenttäämme nähden, sillä meillä on runsaasti asiakkuuksia myös Pirkanmaan alueella. Välinehuoltoprosessillamme on hyvin nopea läpimenoaika, mutta joidenkin asiakkaidemme kohdalla logistiikka vie tällä hetkellä liian pitkän ajan palvelukokonaisuudestamme. Uusi toimipisteemme tulee keventämään logistiikkaketjua ja mahdollistamaan aiempaakin nopeammat ja edullisemmat toimitukset lähialueille. Tampereen toimipisteen johdosta Tampereen seudulla toimivien asiakkaidemme instrumentit ovat jatkossa lyhyemmän aikaa pois varsinaisesta hoito- ja leikkaustoiminnasta. Kun välinehuolto tapahtuu asiakkaidemme lähellä, voimme järjestää instrumenttikuljetukset välinehuoltoon ja takaisin tarvittaessa jopa useita kertoja päivässä”, Mattila kertoo.

Sijaintinsa vuoksi Tampereen toimipiste tulee samalla vastaamaan entistä paremmin myös Keski-Suomen alueen välinehuollon palvelutarpeisiin.

Laadusta tinkimättä
Kuten kaikissa muissakin Suomen Välinehuollon toimipisteissä myös Tampereella tullaan noudattamaan samaa ISO 13485 -laatustandardia. Kyseessä on lääkinnällisiä laitteita koskeva laadunhallintajärjestelmästandardi ja sertifioinnin suorittaa ilmoitettu laitos.

Laatua varmistavat ammattitaitoinen välinehuoltohenkilökunta ja validoidut prosessit. Tinkimätön laatu ja potilasturvallisuus ovat Suomen Välinehuollon peruspilareita, joiden varaan koko toiminta rakentuu ja jonka suhteen kompromisseja ei tehdä.

”Laatujärjestelmämme ohjaa meitä tekemään oikeita asioita oikealla tavalla sekä huomioimaan asiakkaiden ja viranomaisten vaatimukset. Asiakkaidemme mielestä on tärkeää, että he voivat arjessaan keskittyä omaan asiakaspalvelutyöhönsä ja potilaiden hoitamiseen. Kun välinehuoltotoiminnot, välinehuollon laitteiden ylläpito, validoinnit ja koko välinehuoltoprosessiin liittyvä riskinhallinta ja henkilöstöresurssit ulkoistetaan, voi terveydenhuollon toimintayksikkö keskittää resurssinsa omaan ydintoimintaansa. Asiakkaamme ovat saavuttaneet tällä toimintatavalla merkittäviä säästöjä jo hyvin lyhyellä aikavälillä”, Mattila tähdentää.

Laadun takana on aina ammattitaitoinen välinehuoltaja
Rautaisella ammattitaidolla varustetut välinehuoltajat ovat Suomen Välinehuollolle kultaakin kalliimpia. Arvostus työntekijöitä kohtaan ei näy pelkästään palkassa, vaan myös päivittäisessä arjessa. Vaikka laatuvaatimukset ovatkin korkealla, niin matalan hierarkian työyhteisö ja yhteen hiileen puhaltaminen tekevät arjessa toimimisesta mielekästä ja työpaikalle on mukava tulla. Hyvä tekemisen meininki heijastuu kaikkeen toimintaan arjessa ja työn merkityksellisyys on vahvasti läsnä.

Vahvasta yhteisöllisyydestä kertoo myös se, ettei viimeiseen vuoteen yksikään välinehuoltaja ole lopettanut töitään yhdessäkään Suomen Välinehuollon toimipisteessä: ”Meillä viihdytään ja meille halutaan töihin”, Mattila kertoo.

Uuden toimipisteen valmistuessa Suomen Välinehuollossa aletaan valmistautua myös tuleviin rekrytointitarpeisiin. Tampereen toimipisteen rekrytointi tullaan käynnistämään kesän aikana.

”Kannattaa pysyä aktiivisesti kuulolla, jos haluaa ehtiä ensimmäisten joukossa hakemaan Tampereelle töihin, nimittäin ensimmäiset työhakemukset saapuivat sinne jo viime vuoden puolella, vaikka toimipisteen tarkempaa sijaintia tai aloitusajankohtaa ei vielä edes oltu paljastettu.”, Mattila naurahtaa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.