fbpx
Ulkoistettu välinehuolto helpottaa liikkuvan hammashoidon arkea - Suomen Välinehuolto
16839
post-template-default,single,single-post,postid-16839,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Ulkoistettu välinehuolto helpottaa liikkuvan hammashoidon arkea

Ulkoistettu välinehuolto helpottaa liikkuvan hammashoidon arkea

Hammaslääkärit Linda Päivinen ja Jyri Zheng ovat perustaneet Luokse Liikkuva Hammashoito Oy:n. Kuva: Antti Ruotsalo

Jos asiakkaan on hankala liikkua hammaslääkäriin tai -hoitolaan, eikö olisi hienoa, että alan ammattilaiset tulisivat hänen luoksensa?

Luokse Liikkuva Hammashoito Oy on liikkuvan hammashoidon yritys, jonka perustajien, Linda Päivisen ja Jyri Zhengin, mielestä ”jokaisella on oikeus hyvään hammashoitoon itselle tutussa ympäristössä”. Luokse Liikkuva Hammashoito palvelee Uudenmaan alueella mm. hoivakotien ja palvelutalojen asukkaita sekä kotihoidon asiakkaita. Asiakaskuntaan kuuluvat myös yksityisasiakkaat ja yritykset.

”Monelle huonokuntoiselle ikäihmiselle tai sairaalle voidaan usein tehdä enemmän toimenpiteitä yhdellä kerralla, kun matka hammashoitolaan ei verota voimia, ja hoito tehdään mukavasti kotiolosuhteissa”, Linda Päivinen kertoo liikkuvan hammashoidon hyödyistä.

Useat riskiryhmäläiset välttelevät erityisesti nyt pandemia-aikaan yleisiä hoitoloita ja julkisia liikennevälineitä, joilla matka hammaslääkäriin tavallisesti taittuisi. Kotiin tulevan hammashoidon ansiosta hampaat eivät kuitenkaan jää hoitamatta ja myös akuutit hammaskivut saadaan hallintaan.

Asiakaskunnassa voi olla myös ihan tavallisia yksityis- ja yritysasiakkaita, joille luokse tuleva hammashoito on kustannustehokkaampi vaihtoehto. ”Kun toteutamme esimerkiksi suurperheen hammashoidot kerralla, liikkumisissa ja aikataulutuksissa säästetään paljon. Myös esimerkiksi pelkopotilaille koti on turvallisemman tuntuinen ympäristö.”

Liikkuvaa hammashuoltoa voidaan myös hyödyntää esimerkiksi kouluissa koululaistarkastusten merkeissä. Tämä keventää kuntien hammashoitoloiden työtaakkaa ja mahdollistaa esimerkiksi poikkeusolojen jälkeisen potilasjonojen purkamisen.

Koko hoitolaitteisto kulkee Luokse Liikkuvan Hammashoidon mukana

Liikkuvan hammashoidon mukana kulkevat kaikki hammashoidon instrumentit, välineet sekä tuoli. Päivä saattaa päättyä aivan eri puolelle maakuntaa, kuin mistä se on alkanut. Miten liikkuvassa hammashoidossa hoidetaan välinehuolto, kun pääasiallisina työtiloina toimivat vaihtelevasti asiakkaiden kodit?

Päiviselle ja Zhengille oli alusta asti selvää, että he haluavat ulkoistaa välinehuoltonsa Suomen Välinehuollolle. Instrumenttien puhtaus on hammaslääkärin työssä ensiarvoisessa roolissa, joten he halusivat sen olevan alusta asti sataprosenttisen varmaa ja toimivaa. ”Otimme heti alussa Suomen Välinehuoltoon yhteyttä. Meille on ollut todella tärkeää, että välinehuollon toteuttaa toimija, johon voimme luottaa”, Päivinen kertoo. Hän lisää instrumenttien kunnon olevan yksi hammashoidon tärkeimpiä kulmakiviä: ”Meille on kaikki kaikessa, että välineet ovat sellaisia, että niillä voi tehdä. Muuten ei toimi mikään.”

Suomen Välinehuolto on myös pienten yritysten asialla

Päivinen on ollut iloinen havaitessaan, että vaikka Luokse Liikkuva Hammashoito on vielä pieni toimija, Suomen Välinehuolto on ottanut heidän toiveensa ja tarpeensa alusta asti vakavasti. ”Yhteistyömme on sujunut todella hyvin ja saumattomasti. Voimme aina luottaa siihen, että meitä kuunnellaan ja että instrumentit saapuvat ajallaan ja ovat asian- ja sopimuksenmukaisesti pakattu.”

Aina liikkeessä oleville hammashoidon ammattilaisille on suuri helpotus, että raskaan reissupäivän jälkeen ei tarvitse miettiä, kuka jää pesemään ja huoltamaan instrumentteja. ”On tosi hieno asia, että instrumentit voi viedä suoraan Suomen Välinehuollon huollettaviksi. Meidän ei tarvitse miettiä pesuaineita, laitteiden huoltoa tai autoklaaveja, vaan kaikki instrumentit tulevat meille valmiina omissa pusseissaan tarpeidemme mukaan”, Päivinen kertoo. ”On helpottavaa, kun tiedämme, että välinehuollon ammattilaiset hoitavat työn korkealla laadulla ja kaikki prosessit ovat valvottuja. Välinehuolto on aina asianmukaisesti hoidettu ja käyttämämme instrumentit ovat puhtaita ja hyvässä käyttökunnossa.”

Vuokrainstrumentit ovat tuoneet helpotusta uuden yrityksen alkuinvestointeihin

Luokse Liikkuvalla Hammashoidolla on käytössä omia instrumentteja, mutta lisäksi yritys on vuokrannut osan instrumenteista Suomen Välinehuollolta. Vuokrauspalvelu on helpottanut vastikään perustetun yrityksen alkuinvestointeja. ”Osa laitteista ja instrumenteista on hyvin kalliita, joten on ollut helpotus, ettei heti alkuun ole tarvinnut tehdä itse ihan kaikkia hankintoja, vaan olemme voineet vuokrata Suomen Välinehuollolta”, Päivinen toteaa tyytyväisenä.

Tulevaisuuden yhteistyöllä on potentiaalia kasvaa

Yhteistyö yritysten välillä jatkuu tulevaisuudessakin. Luokse Liikkuvalla Hammashoidolla on vahva halu kasvaa, ja on hyvä tietää, että kun volyymit jossain vaiheessa vahvistuvat, Suomen Välinehuollolla on kyky vastata skaalautuvaan liiketoimintaan.

Päivinen on ollut yhteistyöhön todella tyytyväinen. ”Isot kiitokset Suomen Välinehuollolle, että ovat ottaneet meidät heti hoitaakseen, vaikka olemmekin pieni toimija. Vasta aloittaneen yrityksen kanssa on varmasti palveluntarjoajallakin aina tiettyä epävarmuutta, mutta he ovat ottaneet meidät heti tosissaan ja yhteistyö on käynnistynyt moitteettomasti. Voin todellakin suositella Suomen Välinehuoltoa kaikille alamme toimijoille.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.