fbpx
Tampereen toimipisteen ensimmäinen vuosi - Suomen Välinehuolto
17287
post-template-default,single,single-post,postid-17287,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

”Voimakkaan kasvun vuosi” – Tampereen toimipisteen 1-vuotiskuulumisia

Tampereen toimipisteen avajaispäivästä 2022 tammikuuhun 2024

”Voimakkaan kasvun vuosi” – Tampereen toimipisteen 1-vuotiskuulumisia

Suomen Välinehuolto Oy avasi tuliterän toimipisteen Tampereelle vuoden 2023 tammikuussa vastatakseen entistä paremmin ulkoistetun välinehuollon kasvavaan kysyntään Pirkanmaan seudulla ja mahdollistaakseen tulevaisuudessa tehokkaan logistiikan myös Keski-Suomessa sijaitsevien asiakkaiden palvelemiseksi.

Tampereen Nekalassa sijaitsevan toimipisteen avajaisia juhlittiin vuoden 2022 joulukuussa, ja työt tuliterissä tiloissa alkoivat 2.1.2023. Artikkelin kansikuva näyttää avajaispäivänä korkatut tilat vasemmalla, ja oikealla tilat työkäytössä vuoden 2024 tammikuussa.

Tampereen välinehuoltokeskuksen tuotantovastaava Ira Lagus kertoo nyt, miten ensimmäinen vuosi uudessa toimipisteessä on sujunut.

Vuodessa tuplaantunut niin henkilökunta kuin asiakasmäärä – miltä nyt tuntuu?

“Hyvältä tuntuu ja töitä riittää!”, kommentoi Lagus ensitunnelmia vuoden merkkipaalun ohitushetkillä. “Aloitimme kolmen välinehuoltajan voimin, ja nyt meitä on 6 välinehuoltajaa ja minä, joten vuodessa on henkilökunta tuplaantunut – sekä asiakasmäärä”, hän kertoo.

Suomen Välinehuollon Tampereen toimipiste avajaispäivänä joulukuussa 2022

Suomen Välinehuollon Tampereen toimipiste avajaispäivänä joulukuussa 2022

 

Välinehuoltajien avulla suunniteltu työpaikka toimii kuin rasvattu

Tampereen toimipisteen 1000 neliötä suunniteltiin ja rakennettiin työtiloiksi oman työnsä asiantuntijoiden eli välinehuoltajien avulla, heidän tarpeistaan lähtien ja ammattitaitoaan ja kokemustaan hyödyntäen. Tämä näkyy myös lopputuloksessa ja siinä, miten sujuvaa, laadukasta ja ergonomista työnteko on.

“Olen työskennellyt todella monessa eri välinehuollossa, joten minun on helppo vertailla – ja täällä meillä on todella hyvät tilat ja puitteet tehdä mahdollisimman laadukasta välinehuoltotyötä, mikä ei ole useinkaan valitettavasti todellisuutta terveydenhuollon yksiköiden yhteydessä olevissa toimipisteissä”, Lagus toteaa.

Laitekapasiteetti on riittänyt erinomaisesti, ja myös ergonomia on ollut suuressa roolissa toimipisteen suunnittelussa: lähes kaikissa työtiloissa on esimerkiksi sähkökäyttöiset pöydät, joten välinehuoltaja voi itse valita, tekeekö työtä seisten vai istuen.

Ripeää välinehuoltoa täydellä teholla päivästä yksi alkaen

Hyvin suunnitelluissa tiloissa oli työt helppo aloittaa täydellä teholla heti kun toimipiste oli vihitty käyttöön. Tänä päivänä Tampereen toimipiste palvelee 31 asiakasta, jotka ovat niin hyvinvointialueita kuin yksityisiä terveydenhuollon yksiköitä pääsääntöisti Pirkanmaan seudulta, mutta jonkin verran huollettavaa välineistöä tulee jopa Uudeltamaalta asti. Tampereen toimipisteessä prosessoidaan eniten hammasvälineistöä, mutta myös terveysasemien ja leikkaussalien välineistöä.

Asiakkaat saavat instrumentit takaisin ripeästi ja oman tarpeensa mukaan. Yleinen toimitusaika on vuorokausi, mutta on myös asiakkaita, jotka esimerkiksi toimittavat instrumentit illalla, ja saavat ne seuraavana aamuna takaisin. “Resursseja olisi jouduttaakin prosessia, jos asiakkaat tarvitsisivat instrumentit nopeammin takaisin hoito- ja leikkaustoimintaansa”, toteaa Lagus.

Lagus pohtii välinehuollon olevan näkymätön työ, joka on silti ratkaisevan tärkeä terveydenhuollon toimivuudelle ja potilasturvallisuudelle. Paras merkki toimivasta välinehuollosta onkin se, että työ tapahtuu näkymättömästi ja tehokkaasti taustalla, pitäen terveydenhuollon pyörät pyörimässä.

Välinehuoltaja työssään Suomen Välinehuollon Tampereen toimipisteessä

Hyvä henki ja avoin ilmapiiri kruunaavat toimivan työpaikan

Töitä Tampereen toimipisteessä tehdään porrastetuissa työvuoroissa alkaen puoli seitsemästä aamulla aina iltayhdeksään asti. Vakituisen henkilökunnan lisäksi töissä on ollut myös kaksi tuntityöntekijää – myös välinehuoltajan koulutuksella, kuten kaikki toimipisteen välinehuoltajat.

Työilmapiiriä Lagus kehuu äärimmäisen hyväksi. “Meillä on työyhteisössä hyvä henki ja avoin ilmapiiri. Jos on kehitettävää, keskustelemme siitä aina yhdessä, demokraattisesti. Vaikka minä olen vastuussa tuotannosta, on välinehuoltajilla yleensä parhaat näkemykset siitä, miten työtä voitaisiin tehdä vielä paremmin ja tehokkaammin – joten tottakai heitä kuunnellaan”, Lagus painottaa.

Työnteon lisäksi Suomen Välinehuollon Tampereen toimipisteessä ei unohdeta työhyvinvointia – viimeisen vuoden aikana työhyvinvointipäiviä oli peräti neljä, jolloin kokoonnuttiin yhdessä ruuan tai aktiviteettien äärelle työympäristön ulkopuolella.

Innolla toimipisteen toiseen vuoteen

Ensimmäinen vuosi on Tampereen toimipisteelle ollut samaan aikaan asettumisen, aloittamisen ja myös voimakkaan kasvun vuosi. Toimipisteessä ovat tuplaantuneet niin asiakasmäärä kuin henkilökunta.

“On ollut hienoa ja mielenkiintoista olla mukana matkassa alusta alkaen – seurata ja olla osa tätä kasvutarinaa. Odotan innolla, mitä kaikkea tänä vuonna pääsemme vielä tekemään”, summaa Lagus.

Välinehuoltajaksi, harjoitteluun tai kesätöihin Tampereen toimipisteeseen?

Kun arki saatiin pyörimään Tampereella, oli toimipisteessä resursseja ottaa myös ensimmäinen välinehuollon opiskelija harjoitteluun TAKK:sta. “Opiskelijoissa on alan tulevaisuus. Me toki opetamme heitä, mutta myös he meitä tuomalla uusinta alan tietoa opinnoistaan. Opiskelijaharjoittelut ovat antoisia kaikille osapuolille, joten toivon että saamme jatkettua niitä tilanteen mukaan”, Lagus summaa.

Jos Tampereen toimipisteessä työskentely kiinnostaa harjoittelijana, kesätyöntekijänä tai jo kouluttautuneena välinehuoltajana, kehottaa Lagus lähettämään avoimen hakemuksen, vaikka juuri sillä hetkellä ei olisi avoimia työpaikkoja.

Katso toimipaikkojen yhteystiedot ja lähetä hakemus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.