fbpx
Palvelun laatu ja kustannustehokkuus ovat meille tärkeitä - Suomen Välinehuolto
15180
post-template-default,single,single-post,postid-15180,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Palvelun laatu ja kustannustehokkuus ovat meille tärkeitä

Palvelun laatu ja kustannustehokkuus ovat meille tärkeitä

Metson työterveys aloitti yhteistyön Suomen Välinehuollon kanssa kaksi vuotta sitten. Työterveyden käyttämät välinehuollon laitteet alkoivat käydä vanhoiksi, ja toimipisteissä mietittiin parasta vaihtoehtoa välinehuollon järjestämiseksi. Palvelun valinnassa tärkeintä oli laatu ja kustannustehokkuus.– Meillä kävi ulkopuolinen asiantuntija arvioimassa välinehuoltotarpeitamme. Päädyimme yhdessä siihen, että ulkopuolisen palveluntarjoajan käyttö oli meille järkevämpi vaihtoehto kuin uusiin laitteisiin satsaaminen. Tärkeintä on, että välinehuolto on ammattitaitoista ja laadukasta sekä kustannustehokasta, vastaava työterveyshoitaja Eeva Nieminen Metson työterveydestä kertoo.

Ammattilaiset tekevät työn

Työterveyshuollossa tehdään lähinnä pieniä toimenpiteitä, kuten haavojen ompelua ja ompeleiden poistoa, joihin tarvitaan erilaisia instrumentteja. Jokaisesta työterveydenhuollon toimipisteestä lähetetään instrumentit puhdistettavaksi kerran viikossa Suomen Välinehuoltoon.

– Olemme hieman nostaneet instrumenttiemme määrää, jotta kierto on mahdollisimman sujuvaa. Suomen Välinehuollon palvelun avulla varmistamme, että hygieniataso säilyy parhaalla mahdollisella tasolla myös välinehuollossa. Heillä välinehuollon ammattilaiset tekevät työn, ja meillä taas hoitajiemme aikaa vapautuu enemmän itse työterveyshuoltoon, Nieminen sanoo.

Käytössä ajantasaiset laitteet

Metson oman välinehuollon laitekannan uusiminen olisi tarkoittanut 4-5 uutta pesulaitetta sekä muutamaa kuumasaumaajaa ja autoklaavia.

– Pelkästään omien laitteiden kalibroinnit ja huollot olivat merkittävä kustannuserä. Suomen Välinehuollon kautta meillä on käytössämme tarvittavat laitteet, jotka ovat varmasti ajan tasalla, Nieminen korostaa.

Metson työterveyshuolto

  • Asiakkaita omilla työterveysasemilla noin 7 000
  • Työntekijöitä 28 henkilöä
  • Työterveyshuolto sijaitsee jokaisella tehdaspaikkakunnalla: Jyväskylässä, Tampereella, Uudessakaupungissa, Vantaalla ja Järvenpäässä
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.