fbpx
Kustannustehokkuutta endoskooppien puhdistukseen - Suomen Välinehuolto
15203
post-template-default,single,single-post,postid-15203,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kustannustehokkuutta endoskooppien puhdistukseen

Kustannustehokkuutta endoskooppien puhdistukseen

endo_pesuri_pieniUseimmat sairaalat ja lääkäriasemat, joissa sisätautilääkärit pitävät vastaanottoa, haluavat tarjota potilailleen mahdollisuuden myös gastro- ja kolonoskopiatutkimuksiin. Tähystystarvetta on monessa paikassa satunnaisesti, toisilla viikolla useasti ja välillä ei lainkaan. Tämä asettaa haasteita esimerkiksi endoskooppien puhdistukseen.– Vastaanotolla täytyy varata endoskooppien puhdistukseen tilaa melko suurelle pesukoneelle sekä asiantunteva henkilö suorittamaan puhdistusta. Sellaisille vastaanotoille, joissa tähystyksiä tehdään harvakseltaan, on endoskooppien pesukoneen hankinta suuri ja kannattamaton investointi, Suomen Välinehuollon palvelupäällikkö Tiina Lappalainen sanoo.

– Keskittämällä endoskooppien huollot meille, on kustannussäästö merkittävä. Lisäetuna on, että huolto on aina suoritettu tasalaatuisesti, Lappalainen korostaa.

Koska endoskoopit pitää puhdistaa pian toimenpiteen jälkeen, tarjoaa Suomen Välinehuolto endoskoopin puhdistuspalvelua pääkaupunkiseudulla ja Turun alueella.

– Luotettavat kuljetuskumppanimme, jotka tietävät käsittelevänsä arvokasta, helposti rikkoutuvaa omaisuutta, noutavat toimenpiteen jälkeen endoskoopin meille puhdistettavaksi.

Taattua puhtautta

Taipuisat endoskoopit vaativat optisena laitteena hellävaraista käsittelyä. Niitä puhdistavan henkilön on tunnettava tarkasti endoskoopin rakenne sekä kullekin skoopille sopivat puhdistus- ja desinfektiomenetelmät.

Puhdistus voidaan tehdä pelkästään manuaalisesti, mutta koneellinen pesu on paras vaihtoehto, koska tähystimen kaikki pinnat, myös kapeat kanavat puhdistuvat koneessa tehokkaasti. Etuna on myös se, että huolto on suoritettu aina tasalaatuisesti.

– Vaikka käytössämme on endoskoopin pesukone, tähystin puhdistetaan aina ennen koneeseen laittoa käsin. Tähystimen puhdistaminen ei ole hankalaa, kun hallitsee oikeat menetelmät ja käytössä on oikeat välineet. Siksi työntekijöiden kouluttaminen ja toistojen määrä ovat tärkeitä asioita, Tiina Lappalainen korostaa.

Suomen Välinehuolto takaa, että puhdistus sujuu tehokkaasti ja vastaanotolla hoitajan tai välinehuoltajan aikaa säästyy. Samalla saadaan myös kustannussäästöä.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.