fbpx
Ihmisläheinen innovaattori ja välinehuollon puolestapuhuja – haastattelussa toimitusjohtaja Taru Mattila - Suomen Välinehuolto
16490
post-template-default,single,single-post,postid-16490,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive


Ihmisläheinen innovaattori ja välinehuollon puolestapuhuja – haastattelussa toimitusjohtaja Taru Mattila

Suomen Välinehuollon toimitusjohtaja Taru Mattila palautuu työstään mm. ulkoilun merkeissä.


Ihmisläheinen innovaattori ja välinehuollon puolestapuhuja – haastattelussa toimitusjohtaja Taru Mattila

Suomen Välinehuollon toimitusjohtaja Taru Mattila palautuu työstään mm. ulkoilun merkeissä.

Taru Mattila on toiminut Suomen Välinehuollon toimitusjohtajana vuoden 2019 helmikuusta lähtien, mitä ennen hän luotsasi yritystä tuotanto- ja toimipaikkavastaavana. Pidetty toimitusjohtaja on rakentanut ympärilleen vahvan, ammattitaitoisen ja hyvinvoivan työyhteisön, sekä uusia toimivia käytäntöjä ulkoistetun välinehuollon toteuttamiseen.

Mutta kuka on nainen tittelin takana, minkälaista hänen työnsä on, ja mitä hän ajattelee välinehuollosta ja sen tulevaisuudesta?

Kuka olet?

 Taru Mattila, Suomen Välinehuollon toimitusjohtaja. Olen 31-vuotias ja alun perin kotoisin Halikosta.

Kuinka kauan olet toiminut Suomen Välinehuollon toimitusjohtajana? 

Aloitin toimitusjohtajana helmikuussa 2019. Tätä ennen toimin Suomen Välinehuollon tuotanto- ja toimipaikkavastaavana Helsingin toimipisteessä.

Miten kuvailisit Suomen Välinehuoltoa yrityksenä ja työpaikkana?

Suomen Välinehuolto on suomalainen välinehuoltopalveluita yksityiselle ja julkiselle sektorille tuottava yritys. Alan johtavana yksityisenä toimijana haluamme olla alan edelläkävijöitä ja kehitämmekin toimintaamme jatkuvasti uusilla innovatiivisillakin ratkaisuilla. Toimintamme ydin on olla omalla toiminnallamme takaamassa laatua ja potilasturvallisuutta.

”Alan johtavana yksityisenä toimijana haluamme olla alan edelläkävijöitä ja kehitämmekin toimintaamme jatkuvasti uusilla innovatiivisillakin ratkaisuilla. Toimintamme ydin on olla omalla toiminnallamme takaamassa laatua ja potilasturvallisuutta.”

 

Työpaikkana Suomen Välinehuolto on työntekijöitään arvostava. Meille on tärkeää, että työntekijöillämme on asianmukainen tietotaito välinehuollosta. Panostamme työntekijöiden kehittymiseen ja kouluttautumiseen, mutta myös ensiluokkaisen työympäristön luomiseen, työhyvinvointiin ja tuotannon sujuvuuteen.

Minkälainen työilmapiiri, -kulttuuri ja työyhteisö Suomen Välinehuollossa on?

Meille hakeutuu töihin sellaisia ihmisiä, jotka ovat välinehuoltoalan ammattilaisia tai haluavat kehittyä sellaisiksi. Tämä näkyy työntekijöidemme tavassa sitoutua työhönsä ja kantaa vastuuta. Otamme työn tosissaan, mutta emme työntekoa tai toisiamme liian vakavasti. Tarkoitan tällä sitä, että huolimatta suuresta vastuusta ja välinehuoltajien tarkkuutta vaativista tehtävistä, meillä juttu lentää ja huumoriakin piisaa työn ohessa. Tiiviissä työyhteisössä hyvän työilmapiirin merkitys sekä kollegojen tuki ja tietotaito korostuvat, koska ne ovat ratkaisevassa asemassa tukemassa työssäjaksamista.

”Tiiviissä työyhteisössä hyvän työilmapiirin merkitys sekä kollegojen tuki ja tietotaito korostuvat, koska ne ovat ratkaisevassa asemassa tukemassa työssäjaksamista.”

 

Olemme hyvin matalan hierarkian yritys ja kommunikointimme on avointa ja suoraa. Tämä näkyy yhteisenä tavoitteenamme kehittää toimintatapojamme entistä paremmiksi, mikä vaatii rohkeutta ottaa esiin epäkohtia. Meillä jokaisen työntekijän näkemyksellä on painoarvoa. Jokainen saa olla aidosti oma itsensä ja tuoda arvokkaan lisän työyhteisöömme sellaisena kuin on.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on ehdottomasti ihmiset. Meillä on aivan mieletön työporukka, jonka kanssa aika kuluu kuin siivillä! En osaisi kuvitella parempia välinehuoltajia kuin meillä jo on. Yhtä vastuullisia, työhönsä sitoutuneita ja ammattitaitoisia ihmisiä on melkein mahdotonta löytää! Olen oppinut heiltä paljon.

Mitkä ovat mielestäsi tärkeimpiä puolia työssäsi?

Tärkeintä on ihmisten kohtaaminen ja kuunteleminen. Vain riittävällä ymmärryksellä tuotannosta, toimintatavoista ja työntekijöistä on mahdollista johtaa yritystä kokonaisvaltaisesti ja oikeudenmukaisesti.

Mitä mielestäsi hyvältä toimitusjohtajalta vaaditaan?

Tilannetajua, kokonaisuuksien hallintaa ja rohkeutta laittaa itseään likoon. Välillä täytyy olla kärsivällinen, mutta uskaltaa tarvittaessa tehdä myös aivan uudenlaisia ratkaisuja ja ottaa riskejä. Hyvä toimitusjohtaja tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa, jotta osaa ottaa ne huomioon. Tärkeää on myös valita oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin ja luottaa heihin.

Mikä tekee Suomen Välinehuollosta erityisen yrityksen?

Erityistä ovat ihmiset. Välinehuoltajat tekevät oikeasti yhteiskunnallisesti tärkeää ja merkityksellistä työtä. Jokainen työntekijä on omalla työpanoksellaan mahdollistanut näin mahtavan työyhteisön ja työpaikan meille kaikille. Ilman heitä ei olisi meitä.

”Jokainen työntekijä on omalla työpanoksellaan mahdollistanut näin mahtavan työyhteisön ja työpaikan meille kaikille. Ilman heitä ei olisi meitä.”

 

Erityistä on myös yrityksemme ainutlaatuinen asema välinehuollon kentällä alan ainoana yksityisenä toimijana. Yksityinen sektori eroaa monin tavoin julkisesta puolesta, mutta ennen kaikkea siten, että asiakkaat ovat meille ulkopuolisia tahoja, jotka ovat valinneet juuri meidät toteuttamaan heille välinehuoltoa. Se on suuri luottamuksen osoitus ja sen toteutuksessa on myös suuri vastuu.

Olemme päässeet myös toimimaan alan ”aallon harjalla” ja kehittämään uusia ratkaisuja, kuten välinehuollon toiminnanohjauksen tukemiseen kehittämämme ääniohjausjärjestelmä tai lainainstrumenttien vuokraus asiakkaidemme käyttöön.

Miten palaudut työstäsi?

Pyrin vapaa-ajalla nukkumaan paljon, syömään hyvin ja ulkoilemaan. Mökkeilen mielelläni ja lenkkeilen koirani kanssa. Välillä on vaikeaa vetää rajoja työn ja vapaa-ajan välille, mutta siinä vaiheessa, kun alkaa näkemään liikaa unia työnteosta, on aika ottaa hieman enemmän omaa aikaa. Työ on itsessään hyvin mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa, joten aivot jäävät helposti raksuttamaan työpäivän päätteeksikin, jos niistä ajatuksista ei tietoisesti päätä irtautua.

Minkälaisena näet Suomen Välinehuollon tulevaisuuden?

Mahdollisuudet ovat rajattomat. Ydinosaamistamme on tuottaa välinehuoltopalveluita paitsi asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti myös aina tasalaatuisesti. Tämä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa ja tehostaa omaa työtään. Palveluiden ulkoistamisesta saadut hyödyt on huomattu jo monilla aloilla. Uskon tulevina vuosina kysynnän kasvavan entisestään välinehuoltopalveluidenkin osalta.

”Ydinosaamistamme on tuottaa välinehuoltopalveluita paitsi asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti myös aina tasalaatuisesti. Palveluiden ulkoistamisesta saadut hyödyt on huomattu jo monilla aloilla.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.