fbpx
Henkilökuvassa tuotantovastaava Ira Lagus - Suomen Välinehuolto
17357
post-template-default,single,single-post,postid-17357,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Avoin ja helposti lähestyttävä esimies, joka innostuu työstään joka päivä – henkilökuvassa tuotantovastaava Ira Lagus

Ira Lagus toimii tuotantovastaavana Suomen Välinehuollon Tampereen toimipisteessä

Avoin ja helposti lähestyttävä esimies, joka innostuu työstään joka päivä – henkilökuvassa tuotantovastaava Ira Lagus

Ira Lagus on toiminut Suomen Välinehuollon toimipisteen tuotantovastaavana reilun vuoden ajan, mutta välinehuoltajana kilometrejä on takana jo vuosia. Hän on ollut osaltaan rakentamassa Tampereen toimipistettä ensimmäisestä päivästä alkaen, ja kehuu työpaikkaa ja työntekijöitään vuolaasti. Itse Lagus ylläpitää hyvää työilmapiiriä avoimella ja keskustelevalla johtamistyylillään.

Mitä tämä tamperelainen ilopilleri ajattelee työpaikastaan ja työurastaan, ja entä mitä hän puuhaa, silloin kun ei ole työpaikalla?

KUKA OLET?
Ira Lagus, Suomen Välinehuollon Tampereen toimipisteen tuotantovastaava. Olen 32-vuotias ja kotoisin Tampereen seudulta.

KAUANKO OLET TYÖSKENNELLYT SUOMEN VÄLINEHUOLLOSSA?
Aloitin 7.12.2022 tutustumisen Helsingin toimipisteessä, missä vierähti ensimmäiset kolme viikkoa. Sieltä siirryin tuotantovastaavaksi tuliterään Tampereen toimipisteeseen.

MITÄ TYÖNKUVAASI KUULUU?
Toimin Tampereen toimipisteen työntekijöiden esimiehenä, vastaan tuotannon toimivuudesta sekä mahdollisista työvuorojärjestelyistä, ja autan tarvittaessa myös tuotannossa.

Koen erittäin tärkeäksi, että minulla on ensinnäkin itsellä vahva tausta välinehuoltajan työstä, ja tekemällä säännöllisesti töitä tuotannossa minulla pysyy tuntuma tuotantotyöhön. Näin osaan helpommin reagoida ongelmiin, kun minulla on kokemusta alalta ja pidän myös sitä yllä. Tykkään käydä ja tehdä töitä myös tuotannossa, ja lisäksi työntekijät arvostavat sitä.

Ira tekee myös välinehuoltajan töitä tuotannon puolella

KERTOISITKO TYÖURASTASI ENNEN SUOMEN VÄLINEHUOLTOA?
Valmistuin välinehuoltajaksi vuonna 2013, jonka jälkeen toimin välinehuollon työtehtävissä lähes 10 vuoden ajan sekä yksityisen terveydenhuollon että kuntien terveydenhuollon palveluksessa.

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisten johtamisesta ja se on minulle luontaista, joten nykyinen roolini tuotantovastaavana tuntuu omalta ja hyvältä. Lisäksi aloitin esimieskoulutuksen Suomen Välinehuollon kustantamana viime syyskuussa, ja tämä tietysti auttaa minua toimimaan tehtävässäni entistä menestyksekkäämmin.

MITEN KUVAILISIT SUOMEN VÄLINEHUOLTOA YRITYKSENÄ JA TYÖPAIKKANA?
Suomen Välinehuolto on varma ja reilu työpaikka, missä ollaan avoimia ja joustetaan puolin ja toisin. Omat henkilökohtaiset arvoni kohtaavat yrityksen arvojen kanssa. Kaikesta voi puhua, jonka suuntaan – hierarkia on pakollinen mutta mahdollisimman matala. Kommunikaatiota ja työntekoa helpottaa myös se, että täällä on vankka välinehuoltoalan osaaminen joka portaassa, joten kaikki tietävät heti mistä puhutaan ja mistä on kyse.

MITEN KUVAILISIT ITSEÄSI TYÖPAIKALLA?
Koen olevani iloinen, ystävällinen, kärsivällinen ja reilu. Minulle on myös tärkeää esimiesroolissani olla avoin ja helposti lähestyttävä. Minulle voi aina tulla puhumaan ja kertoa näkemyksensä asiasta kuin asiasta.

MITEN LUONNEHTISIT TIIMIÄSI?
Olemme tiivis porukka, kaikki todella hyviä tyyppejä, ja johtamisen näkökulmasta kaikki ovat erittäin yhteistyökykyisiä, valmiita muutoksiin, joustavia ja luotettavia – alan kovia ammattilaisia.

MIKÄ ON PARASTA TYÖPÄIVISSÄSI?
Tämä on helppo: mikään päivä ei ole samanlainen. Tietyt asiat tehdään toki joka aamu, mutta päivä rakentuu omanlaisekseen. Liukuva työaikakin on minusta positiivinen asia ja tuo vaihtelua työhön.

Saan nauttia työssäni siitä luottamuksesta, joka minulle on annettu – että osaan tehdä, ja minuun luotetaan. Toisaalta voin myös aina luottaa siihen, että jos minulla on mikä tahansa ongelma, niin saan aina avun, vaikka sitten etänä.

MIKÄ ON HAASTAVINTA TYÖPÄIVISSÄSI?
Itselle on ehkä oma mieli pitänyt treenata siihen, että ihan kaikkea ei voi ratkaista hetkessä, vaikka haluaisinkin. Välillä tulee vastaan asioita, joiden selvittely voi viedä pidemmän aikaa, ja se on henkisesti haastavampaa. Onneksi useimmat asiat ovat kuitenkin ratkottavissa nopeasti!

Ira viettää vapaa-aikaansa mm. koiransa kanssa ulkoillen

MITKÄ KOET TÄRKEIMMIKSI OMINAISUUKSIKSI TYÖSSÄSI?
Näen että positiivisuus on tärkeä ominaisuus ja iso voimavara. Lisäksi on oltava tarkka, niin välinehuollon tehtävissä kuin toimiston puolellakin. Aseptisen omatunnon merkitystä en voi korostaa liikaa – kaikki tilanteet pitää ajatella välinehuollon laadun ja potilasturvallisuuden kannalta. Hyvä ohjenuora tähän on miettiä työssään, haluaisinko että tällä instrumentilla hoidetaan mun läheistä?

YLI 10 VUOTTA ALALLA, MIKÄ SAA PYSYMÄÄN VÄLINEHUOLLON PARISSA?
Ala on mielenkiintoinen ja kehittyy jatkuvasti. Prosessit kehittyvät ja muuttuvat, mutta päämäärä, eli steriili tuote pysyy aina samana. Välinehuoltajan koulutuksella voi tehdä töitä niin eri rooleissa kuin erilaisissa työympäristöissä, aina yksityisellä puolella leikkurien vieressä tapahtuvasta välinehuollosta omissa tiloissaan tapahtuvaan, ulkoistettuun välinehuoltoon – ja paljon sitä väliltä. Vaihtelevuus ja eri mahdollisuudet pitävät työn mielekkäänä ja motivoivana!

MISSÄ ASUT JA KEITÄ PERHEESEESI KUULUU?
Asun Tampereella Takahuhdissa, perheeseeni kuuluu puoliso, 2 yhteistä lasta (4v ja 8v), 16-vuotias bonustytär sekä Tico-koira.

MITEN PALAUDUT TYÖSTÄSI / MITÄ TEET VAPAA-AJALLA?
Ruuhkavuosia elellessä vapaa-ajan käsite on venyvä, mutta pyrimme perheen kanssa ulkoilemaan ja lenkkeilemään koiran kanssa mahdollisuuksien mukaan. Itsekseni rentoudun kutomalla sukkia ja kuuntelemalla äänikirjoja. Viimeisin erityisesti mieleenjäänyt kuuntelukokemus oli Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.