fbpx
Gynekologipalvelu Vanamon asiakastarina - Suomen Välinehuolto
17397
post-template-default,single,single-post,postid-17397,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Gynekologipalvelu Vanamo valitsi Suomen Välinehuollon päivästä yksi alkaen

Jatta Rautkorpi on Gynekologipalvelu Vanamon yrittäjä

Gynekologipalvelu Vanamo valitsi Suomen Välinehuollon päivästä yksi alkaen

Lietolaisen Gynekologipalvelu Vanamon yrittäjä Jatta Rautkorpi on käyttänyt Suomen Välinehuollon ulkoistettua välinehuoltopalvelua yrityksensä ensimmäisestä päivästä lähtien. Hänelle ulkoistetun välinehuollon käyttö takaa sen, että hän voi keskittyä palvelemaan asiakkaitaan luotettavasti ja turvallisesti samalla kun ammattilaiset takaavat hänelle aina puhtaat ja laadukkaat välineet.

Luotettavuus ja turvallisuus avainasemassa

Rautkorpi palvelee pääasiassa naisia aina teini-iästä vaihdevuosiin saakka, mutta myös esimerkiksi pariskuntia sekä transsukupuolisia asiakkaita. Potilassuhteet ovat usein pitkiä, mitä Rautkorpi pitääkin yhtenä työn hienoimmista puolista. Moni kanta-asiakas on seurannut Rautkorven mukana aina vuodesta 2009 alkaen ja saapuu käynnille vaikka toiselta puolelta Suomea.

“Kaikki perustuu luottamukseen ja turvallisuuteen. Usein lääkärille tuloon liittyy jännitystä ja aiheet voivat olla asiakkaalle arkoja. Minun tehtäväni on saada ihminen rentoutumaan ja rakentaa luottamuksellinen ja turvallinen tila. Todella suuri osa työstäni onkin keskustelua ja kuuntelua. Olen vuosien varrella oppinut entistä paremmin kuuntelemaan, mitä ihmisellä on sanottavanaan ennen kuin teen yhtäkään diagnoosia”, kuvailee Rautkorpi.

Hänen asiakkaansa arvostavat myös pienen klinikan rauhallista ja kotoisaa tunnelmaa, joka eroaa merkittävästi lääkärikeskusten perinteisistä tiloista.

“Me haluamme tiloilla luoda välittömyyttä ja rentoutta asiakkaillemme ja välittää tunteen siitä, että me olemme tavallisia ihmisiä ja kohtaamme jokaisen asiakkaan tasavertaisena, tavallisena ihmisenä.”

Gynekologipalvelu Vanamon tilat on suunniteltu kotoisiksi ja rauhallisiksi

Pieni toimija on samalla viivalla isojen kanssa

Tasavertaisena kohdataan asiakas myös Suomen Välinehuollossa, missä suurimmat asiakkaat ovat Suomen suurimpia hyvinvointialueita, ja pienimmät yksi tai kaksi henkeä työllistäviä, yksityisiä terveydenhuollon yrityksiä. Jokaiselle tarjotaan yhtä laadukasta ja luotettavaa palvelua, koosta riippumatta, ja tämän on todennut myös Rautkorpi.

“Aina omia instrumentteja noutaessani näen, miten laatikkokaupalla instrumentteja lähtee eri Suomen kaupunkeihin, isoille asiakkaille. Suomen Välinehuollolla on paljon suuria asiakkaita, mutta koen, että minua kohdellaan samalla tavalla, minut otetaan aivan yhtä tosissaan ja koen olevani heille aivan yhtä tärkeä, kuin kuka tahansa muu suuremman luokan toimija.”

Mutta palataan hetkeksi muutama vuosi taaksepäin, Gynekologipalvelu Vanamon alkuaikoihin.

Kuka hoitaa yksityisen toimijan välinehuollon?

Kun Rautkorpi perusti oman klinikan vuonna 2022 yhdessä yksityistä äitiysneuvolaa pyörittävän ystävänsä kanssa, oli Turun seudulla ennestään vain kaksi yksityistä gynekologialan toimijaa, toiminnan keskittyessä suuriin lääkärikeskuksiin. Alkuvaiheeseen kuului tilojen etsintää ja remontointia, lupien hakua, budjettia vaativia kaluste- ja laitehankintoja – sekä tietysti gynekologin instrumenttien hankinta ja välinehuollon järjestäminen.

Vuodesta 2009 gynekologina yksityisillä lääkäriasemilla työskennellyt Rautkorpi oli tottunut siihen, että välinehuolto pyöri talon sisällä alan ammattilaisten toimesta, ja instrumentit odottivat lääkäriä aina steriloituina ja valmiina käyttöön.

“Edessä oli pohdinta siitä, miten pystyn lääkärintyöni ohella lisäksi huoltamaan laadukkaasti kaikki instrumentit ja oppimaan koko prosessin. Kaiken lisäksi sterilointilaitteiden hankintaan kuluisi tuhansia euroja”, kuvailee Rautkorpi alkuvaiheen suuria päätöksiä.

Gynekologipalvelu Vanamon vastaanottotilat

Suomen Välinehuolto oli ”mieletön löytö”

“En silloin edes tiennyt ulkoistetun välinehuollon olemassaolosta, joten lähdin Googlesta selvittämään sterilointilaitteiden ja instrumenttien hintoja oletuksenani, että minun pitää opetella tekemään se kaikki itse”, Rautkorpi muistelee.

Suomen Välinehuolto oli Rautkorven sanojen mukaan mieletön löytö, ja sekä henkinen että taloudellinen helpotus.

“Yksinyrittäjänä oman välinehuollon hoitaminen veisi valtavasti aikaa, enkä ole edes itse välinehuollon ammattilainen. Nyt minä voin keskittyä omaan työhöni sataprosenttisesti, ja tiedän että kaikki instrumenttini ovat alan ammattilaisten laadukkaasti ja turvallisesti huoltamia, joka takaa myös tällä alalla äärimmäisen tärkeän potilasturvallisuuden”, kiittelee Rautkorpi.

Yhteistyö muovataan asiakkaiden tarpeiden mukaan

Kun Rautkorpi otti yhteyttä Suomen Välinehuoltoon, lähdettiin liikkeelle selvittämällä hänen yksilölliset tarpeensa.

“Minä kerroin, millaisia instrumentteja tarvitsisin. Osa heillä olikin jo valmiina, ja ne mitkä puuttuivat, hankittiin minua varten ja lisättiin kuukausipakettiini. Tämä oli mielestäni loistavaa palvelua, jota en edes osannut odottaa,” kuvailee Rautkorpi.

Rautkorpi vuokraa kaikki instrumenttinsa Suomen Välinehuollolta, ja kuukausisopimukseen kuuluvat tietyt instrumentit sekä niiden viikottainen puhdistus. Välinehuoltosopimus voi koostua asiakkaan omien instrumenttien tai vuokrainstrumenttien puhdistuksesta tai näiden yhdistelmästä. Jälkimmäistäkin Rautkorpi on kokeillut, mutta pitää itselleen toimivimpana mallia, missä Suomen Välinehuolto huolehtii kaikkien instrumenttien puhdistuksesta ja kunnosta.

“Suomen Välinehuolto huolehtii siitä, että instrumentit ovat aina priimakunnossa, ja he hankkivat tarvittaessa uusia instrumentteja tilalle. Maksan aina tuliteristä, hyvistä välineistä.”

Jatta Rautkorpi käsissään Suomen Välinehuollon laatikko

Perjantaina instrumentit Kaarinaan, maanantaina puhdasta tilalle

Myös instrumenttien kuljetus on räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakkaat käyttävät usein lähettipalvelua tai vaihtoehtoisesti omaa työvoimaa instrumenttien kuljetuksessa.

Myös Gynekologipalvelu Vanamon aloittaessa Suomen Välinehuollon asiakkaana kilpailutettiin lähettipalvelut yrityksen tarpeet huomioon ottaen, mutta yksinyrittäjä ei aina voinut taata olevansa ottamassa lähettiä vastaan oikeaan aikaan.

Koska Rautkorven klinikka sijaitsee sattumalta alle 30 minuutin ajomatkan päässä Suomen Välinehuollon Kaarinan toimipisteestä, sovittiin että hän kuljettaa itse instrumentit perjantaisin puhdistettavaksi, ja noutaa puhtaat välineet takaisin maanantaina.

“Yrittäjänä minulle on tärkeää vapaus ja joustavuus niin omien aikataulujeni kuin asiakkaiden suhteen. Myös tässä asiassa saan Suomen Välinehuollon asiakkaana räätälöidyn palvelukokemuksen, eikä minulle tarjota vain yhtä mallia toimia.”

**************************************

Tutustu Gynekologipalvelu Vanamoon

**************************************

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.