fbpx
Asiakkaittemme kertomaa - Suomen Välinehuolto
15144
post-template-default,single,single-post,postid-15144,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Asiakkaittemme kertomaa

Asiakkaittemme kertomaa

karviainen_logoPerusturvakuntayhtymä Karviainen, Minna Luoto, Terveyspalvelupäällikkö:

”Halusimme, että hoitajat saisivat täysipainoisemmin käyttää työaikansa hoitotyöhön”

Perusturvakuntayhtymä Karviaisessa alkoi näkyä, että kansanterveystyötä on takana melkoinen määrä. Karviaisen välinehuolto kärsi vanhenevista pesukoneista ja autoklaaveista, ja välinehuoltotilatkin alkoivat olla remonttikunnossa. Nämä rahareiät eivät kuitenkaan olleet ainoita syitä sille, että Karviaisen laitehuolto ulkoistettiin syksyllä 2011.

– Meillä toimittiin aiemmin niin, että lähes kaikissa terveydenhuollon yksiköissämme hoitajat tekivät välinehuoltoa oman toimensa ohessa. Laskimme, että hammashoitajilla meni siihen 2,5 tuntia päivässä, mikä oli tietysti pois potilastyöstä. Halusimme, että hoitajat saisivat täysipainoisemmin käyttää työaikansa hoitotyöhön, kertoo Karviaisen työikäisten terveyspalvelupäällikkö Minna Luoto. Karviaisen kuntayhtymän muodostavat Karkkila, Nummela ja Nummi-Pusula. Yhtymän alueella toimii kymmenkunta pienehköä terveydenhuollon yksikköä. Vain yhdellä niistä, Nummelan pääterveysasemalla, on työskennellyt yksi täysipäiväinen välinehuoltaja. – Eniten huollettavaa  välineistöä tuottaa hammashoito, jonka osuus välinehuollosta on noin 70 prosenttia.


 

Mehilainen_logo_pystyMehiläinen Oy Itäkeskus, Kristiina Aalto, Yksikön johtaja:

”Oma välinehuolto olisi vaatinut investointeja”

– Oma välinehuolto olisi vaatinut investointeja ja rekrytointeja, mutta aivan uutena yksikkönä emme halunneet vielä mennä niihin. Toisaalta juuri se, että aloitimme lääkäriaseman tyhjästä, antoi meille mahdollisuuden miettiä ennakkoluulottomasti toimintatapojamme ja niiden vaihtoehtoja, kertoo yksikön johtaja Kristiina Aalto.

Itäkeskuksen Mehiläisessä tehdään pieniä kirurgisia toimenpiteitä, mutta leikkausalitoimintaa tai hammashoitoa siellä ei toistaiseksi ole. Kristiina Aalto huomauttaa, että olipa välinehuollon tarve suuri tai pieni, kyseessä on ammattitaitoa ja huolellisuutta vaativa tehtävä, johon voidaan kelpuuttaa vain parhaat osaajat. – Meille palvelun tasalaatuisuus oli tärkeä tavoite ja siksi aivan ehdoton vaatimus oli, että yhteistyökumppanillamme on laatusertifikaatti ja sehän Suomen Välinehuollolla on.


 

terveystaloSuomen Terveystalo Oy, Minna Kauko, LKT, sairaalapalveluiden johtaja:

”Lisää voimavaroja hoitotyöhön”

Suomen Terveystalo Oy on ollut asiakkaamme jo toimintamme alusta saakka. Terveystalon pääkaupunkiseudun toimipaikoista palvelujamme käyttää jo kolmetoista yksikköä ja yritys on turvautunut joustavaan ja nopeaan palveluumme myös Turussa, kun välinehuollon pulmat uhkasivat toimipaikan leikkauskalenterin pitävyyttä.

–Lääkäriasemille yhteistyö Suomen Välinehuollon kanssa on sekä taloudellisesti että toiminnallisesti järkevää. Sen ansiosta asemien ei tarvitse investoida omiin pesukoneisiin ja autoklaaveihin, eikä huolehtia kalliiden laitteiden ylläpidosta. Välinehuollon ulkoistaminen oman alansa ammattilaisille säästää samalla hoitohenkilökunnan aikaa potilastyöhön, mikä tehostaa toiminnan tuottavuutta, korostaa Suomen Terveystalo Oy:n sairaalapalveluiden johtaja, LKT Minna Kauko.


lasertilkka Laser Tilkka, Tom Schröder, professori:

”Kapasiteettia käytössä tarpeen mukaan”

Nykyaikaisiin leikkaushoitoihin erikoistuneen Laser Tilkan toimintatapa vaatii nopeaa reagointia myös välinehuollossa. Asiakkaat tulevat hoitoihin lyhyellä varausajalla ja leikkaukset suoritetaan yleensä viikon sisällä varauksesta.

–Monesti meillä ei ole alkuviikolla tietoa edes loppuviikon leikkauksista, mikä edellyttää myös välinehuollolta kykyä vastata nopeasti hoitotoiminnan muuttuviin tarpeisiin. Yhteistyöllä Suomen Välinehuollon kanssa varmistamme, että saatavilla on aina oikea huoltokapasiteetti kulloiseenkin tarpeeseen, kertoo Laser Tilkan perustaja, professori Tom Schröder.

–Sairaalatoiminnassa instrumenttien on oltava ehdottoman steriilejä. Luotettavasti hoidettu välinehuolto on keskeinen tekijä hoitoon liittyvien infektioiden leviämisen ehkäisyssä. Suomen Välinehuollon sertifioitu laatujärjestelmä takaa aina korkean puhtaus- ja hygieniatason, professori Schröder vakuuttaa.


spr_veripalveluSPR Veripalvelu, Marjatta Kurkisuo, laboratorionhoitaja:

”Toimitusvarmuutta ja tasalaatuisuutta”

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu hoitaa keskitetysti koko maan veripalvelutoimintaa ja valmistaa luovutetusta verestä verivalmisteita, joita sairaalat tarvitsevat potilaiden hoidossa. Lisäksi Veripalvelu tarjoaa sairaaloille laboratorio- ja asiantuntijapalveluita.

–Veripalvelu toimii 365 päivänä vuodessa 24 tuntia vuorokaudessa. Verivalmisteiden tuotannossa käsitellään päivittäin tuhat pussia verta. Tällainen tahti vaatii välinehuollolta ehdotonta toimitusvarmuutta ja nopeutta kiireellä tarvittavien välineiden toimituksissa. Suomen Välinehuollon kanssa järjestelmä toimii erinomaisesti, yhteistyö on tehokasta ja tieto kulkee sujuvasti. Tärkeintä kuitenkin on, että asiakaskohtaisesti kuvatun välineiden käsittelyn ansiosta saamme aina tasalaatuista, tiukkojen vaatimustemme mukaista välinehuoltoa, kehuu laboratorionhoitaja Marjatta Kurkisuo SPR Veripalvelusta.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.