fbpx
Asiakaslähtöistä palvelua - Suomen Välinehuolto
15175
post-template-default,single,single-post,postid-15175,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Asiakaslähtöistä palvelua

Asiakaslähtöistä palvelua

Suomen Välinehuolto Oy

”Asiakkaitamme ovat erilaiset terveydenhuollon toimijat, kokoon katsomatta”

Uusi palvelupäällikkö Tiina Lappalainen innostui heti, kun kuuli mahdollisuudesta lähteä kehittämään Suomen Välinehuollon palvelukonseptia. Hänellä on laaja kokemus asiakkaiden odotuksista ja siitä, miten niihin voidaan parhaiten vastata. Hän tuo mukanaan osaamista sekä yksityiseltä että kunnalliselta puolelta erilaisista välinehuollon tehtävistä.

– Minulla on uusia ideoita siitä, miten välinehuollon toteutusta voitaisiin kehittää vastaamaan tämän päivän tarpeita. Välinehuolto on kehittynyt merkittävästi viimeisen 25 vuoden aikana, toiminta on tehokkaampaa ja vaatii enemmän teknistä ymmärrystä. Välinehuoltajien koulutusta on muutettu sitä mukaan, kun ammattitaidon vaatimukset ovat lisääntyneet.

– Työn arvostus on myös noussut, ja välinehuolto nähdään osana onnistunutta hoitotyötä, Tiina Lappalainen sanoo.

Välinehuoltoa erikokoisille toimijoille

Terveydenhuollossa käytettävien instrumenttien määrä on kasvanut merkittävästi. Myös välineiden tekninen kehittyminen on tuonut lisävaatimuksia käytettäville laitteille.

– Välinehuoltoon keskittyneessä yrityksessä on mahdollista palvella hyvinkin erityyppisiä asiakkaita. Asiakkaillamme yksikään päivä ei ole samanlainen ja välinehuoltotarpeet vaihtelevat. Kun palvelu ostetaan ulkopuolelta, saadaan tarvittaessa lyhyellä toimitusajalla suuriakin instrumentaatioita käyttökuntoon. Oman haasteensa työhön tuokin jokaisen päivän erilaisuus, Lappalainen sanoo.

Suomen Välinehuolto on toiminut vuodesta 2008. Yrityksellä on asiakkaita sairaaloista pieniin työterveysyksiköihin.

Asiakkaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti

Suomen Välinehuolto tutustuu aina asiakassuhteen alkaessa siihen, millaista asiakkaan toiminta on, miten se vaihtelee, millaisia ovat välinehuollon tarpeet ja toivottu aikataulu. Parhaimmillaan yhteistyö asiakkaan kanssa onkin pikemmin kumppanuutta kuin pelkkä myyjä-ostaja suhde.

– Kun toiminta ja tarpeet on kartoitettu, asiakkaan ei tarvitse murehtia siitä, miten välinehuoltokapasiteetti riittää. Toisaalta asiakas ei myöskään joudu maksamaan vajaakäyttöisestä välinehuollosta laitteineen. Monessa terveydenhoidon yksikössä ei olekaan enää järkevää hankkia ja ylläpitää erilaisia välinehuollossa tarvittavia laitteita, vaan ostaa koko palvelu ulkopuolelta, Lappalainen sanoo.

Lappalaisen mielestä ulkopuolelta ostetun välinehuollon vahvuuksia ovat ennen kaikkea kustannustehokkuus, nopeus ja palvelun laatu. Suomen Välinehuolto onkin ainoa välinehuoltopalvelua tuottava yritys, jolla on ISO 13485 -laatusertifikaatti.

Tiina Lappalainen vastaa työssään Suomen Välinehuollossa palvelun laadusta ja käytännön toiminnan johtamisesta.

– Odotan mielenkiinnolla uusia haasteita, joita palvelupäällikön työ tuo mukanaan. On hienoa päästä työskentelemään yrityksemme välinehuollon ammattilaisten kanssa sekä tavata asiakkaitamme, Lappalainen korostaa.

Tiina Lappalainen (os. Hirvonen)

  • Työskennellyt välinehuollon alalla 15 vuotta
  • Välinehuoltajan ammattitutkinto 2002 ja erikoisammattitutkinto 2008
  • Työskennellyt aiemmin mm. HUS-Desikossa palvelunohjaajana
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.