fbpx
Aina terävä instrumentti - Suomen Välinehuolto
15198
post-template-default,single,single-post,postid-15198,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Aina terävä instrumentti

Aina terävä instrumentti

Terävä instrumentti tekee hammaslääkärin ja suuhygienistin työskentelystä tehokkaampaa ja tarkempaa. Hoito on silloin myös mukavampaa potilaalle. LM-Instrumentsin eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja, DI Jaakko Packalén sai hammashoidon ammattilaisten kanssa pidetyssä aivoriihessä ajatuksen aina terävästä instrumentista jo 1990-luvulla. 

Instrumenttien terävyys vaikuttaa moneen asiaan.

– Terävällä instrumentilla työskentely on tehokkaampaa ja turvallisempaa. Hammaslääkärin tai suuhygienistin ei tarvitse esimerkiksi hammaskiven poistossa käyttää voimaa.

– Terävää instrumenttia käytettäessä tuntuma on hyvä ja ote kevyt. Näin instrumentti ei ole vaarassa katketa, ja voidaan helpommin välttää suun kudoksen vahingoittaminen, Packalén korostaa.

Enemmän aikaa hoitotyöhön

Suomen Välinehuollossa tutustuttiin aikoinaan Jaakko Packalénin ajatukseen aina terävästä instrumentista, kun yritys etsi instrumenttivalmistajaa yhteistyökumppaniksi.

Aiemmin instrumenttien teroituksesta vastasivat hammashoitajat ja suuhygienistit muun työnsä ohessa. Se vei heiltä paljon aikaa, joten instrumentteja ei joka välissä ehditty teroittaa. Näin ollen Suomen Välinehuolto otti kopin Jaakon ideasta, eli siitä, että aina olisi terävä instrumentti käytössä.

Suomen Välinehuollossa alettiin kouluttaa henkilökuntaa instrumenttien teroittamiseen sekä markkinoida palvelua hammaslääkäriasemille. Uusi palvelu sai positiivisen vastaanoton. Kun Suomen Välinehuolto hoitaa teroituksen, jää hoitohenkilökunnalle enemmän aikaa itse hoitotyöhön.

Toistojen määrä tärkeää

Jaakko Packalén korostaa instrumenttien teroituksessa jatkuvaa koulutusta ja kokemusta. Välinehuoltoon erikoistunut yritys, kuten Suomen Välinehuolto, kouluttaa työntekijöitään jatkuvasti. Yrityksellä on sisäiset normit, joiden avulla varmistetaan, että instrumentti on teroitettu oikein.

– Teroittaminen ei ole helppoa, sillä usein instrumentin kärki ja leikkaava osa ovat hyvin pieniä. Muoto ja yksityiskohdat on tärkeää saada kohdalleen. Toistojen määrä on tärkeää, jotta tekniikan oppii, Packalén korostaa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.